Waarom een hondenuitlaatservice?

Honden zijn roedeldieren en zij voelen zich in roedels het meest op hun gemak.

In de natuur bepaalt de roedel de overlevingskansen en hierbij hebben de honden allemaal een eigen positie en rol in het geheel.

Verstoringen in het rollenpatroon leveren stress en onbalans op en worden in de natuur zo snel mogelijk gecorrigeerd om de groep niet in gevaar te brengen.

 

De ‘roedel’ waartoe onze gezelschapshonden doorgaans behoren is die van het gezin waarbinnen de hond een plek heeft. Alleen, mensen gedragen zich in deze ‘roedel’ anders dan honden in de natuur. Baasjes van honden hanteren zelden een gedrag welke lijkt op het natuurlijke gedrag van roedelleiders. Dit kan onbalans brengen bij een hond en zijn gedrag beïnvloeden (agressie, angst, deemoed etc).

Een roedel bestaande uit stabiele honden kan helpen het gedrag weer te normaliseren. Cesar Milan (“The Dog Whisperer”) en Martin Gaus zijn voorbeelden van deskundigen die het functioneren van honden binnen roedels van honden enorm belangrijk vinden voor de stabiliteit van de hond. Zij herkennen de parallellen in het gedrag van wilde honden en wolven en spelen hier op in qua benadering van de gedomesticeerde hond.

Een hond uitlaten is niet alleen een activiteit waarbij het dier zich kan ontlasten, maar het is ook een bezigheid die het natuurlijke gedrag van de roedel nabootst: met de leider(s) en de roedelleden op stap (‘jacht’) gaan. De groep kent een rangorde (met de uitlater bovenaan), een rollenpatroon en zal bijeen blijven.

Niet alle hondenbezitters zijn in de gelukkige omstandigheid om hun hond uit te laten in roedelverband en ook zijn niet alle hondenbezitters zijn in de gelegenheid om hun hond overdag (voldoende lang) uit te laten (bijvoorbeeld door het werk of slecht ter been of ziek zijn).

HondenUitlaatService Dreutel biedt voor deze knelpunten dé oplossingen. Zij kan ervoor zorgen dat een hond in de roedel wordt opgenomen en uitgelaten en ook gelijk de baasjes helpen de hond voor hen uit te laten.

Waarom een hondenuitlaatservice?

Contact

p.a. Brink 12, Dwingeloo

06-20585130

info@hus-dreutel.nl

Meer over HUS Dreutel

 

Lees interessante artikelen over hondengedrag, kijk welke honden er mee gaan, waar er gewandeld kan worden en meer nieuwtjes .....