Hoe gaat het in z'n werk

Hoe gaat het in z'n werk

Na telefonisch of schriftelijk contact, kom ik bij u langs voor een gratis kennismakingsgesprek.

U weet dan wie u voor u heeft en ik kan meteen kennismaken met de hond. Samen bespreken we uw wensen: mag de hond zwemmen, zijn er andere zaken waar rekening mee moet worden gehouden ?

We maken afspraken over het aantal dagen, tijdstippen en betaling etc. en u ontvangt de algemene voorwaarden.

Uw hond dient ingeënt te zijn met de jaarlijkse cocktailentingen en ontdaan van vlooien en teken (door het gebruik van een antivlooien en –tekenmiddel).

Ook dient de hond redelijk sociaal naar andere honden en mensen te zijn en de basiscommando's te kennen.

Indien u wilt dat ik de hond thuis ophaal terwijl u niet thuis bent, zal er een sleutelovereenkomst getekend worden.

Daarna kom ik de hond op het overeengekomen tijdstip ophalen.

De auto is voorzien van stevige benches zodat iedere hond een eigen veilige plek heeft in de auto, of in een van de afgescheiden ruimtes (meestal het geval bij grotere honden).

We gaan naar gebieden waar de honden lekker los mogen rennen, waar water is voor de warme dagen, een bos met stokken; kortom, alles wat een hond blij maakt.

Na de wandeling worden de honden weer bij hun baasjes afgeleverd. Als de hond nat is van het zwemmen of van de regen, wordt hij of zij zo goed mogelijk drooggemaakt.

Elke nieuwe hond krijgt een halsband voorzien van mijn mobiele nummer. Mocht de hond toch even ergens anders willen kijken dan waar de roedel is, ben ik snel te bereiken en kan de hond worden opgepikt. Uiteraard gaan we hier niet vanuit aangezien een hond een roedeldier is en liever bij de roedel blijft.

U hoeft uw hond geen riem mee te geven; deze zijn voldoende aanwezig in de bus.

Gaat uw hond voor de eerste keer mee, dan zal hij of zij eerst aan de lange lijn worden uitgelaten. Zo kunnen wij aan elkaar wennen en kan ik inschatten wat voor soort karakter uw hond heeft en hoe uw hond zich in de roedel gedraagt.

Als alles goed gaat mag de hond lekker los meestappen. Uit ervaring is gebleken dat dit eigenlijk al heel snel is tijdens de eerste wandeling, mits de hond normaal sociaal gedrag vertoond.

Contact

Brink 12, 7991 CG Dwingeloo

06-20585130

info@hus-dreutel.nl

Meer over HUS Dreutel

 

Lees interessante artikelen over hondengedrag, kijk welke honden er mee gaan, waar er gewandeld kan worden en meer nieuwtjes .....